FULVICA Premium Black Water – beta v2

Zakwaszanie organizmu (jako czynność, nie mylić z zakwaszeniem czyli skutkiem) to temat rzeka.
Wokół tego hasła narosło mnóstwo mitów, teorii oraz dywagacji.

Dzisiaj chcemy podzielić się z Wami naszą małą radą na temat picia kawy.

Pijecie kawę? Pijcie również Fulvicę!

Kawa to niestety jeden z najbardziej zakwaszających napojów.

Do produktów zakwaszających należą również słodycze, pieczywo, makarony, sery żółte, ryż i jaja. Zakwaszające właściwości mają ponadto herbata, alkohol, napoje gazowane oraz niektóre owoce i warzywa (borówki, żurawina, wiśnie, fasola, rabarbar).

Fulvica Premium Black Water to „czarna woda” zawierająca prozdrowotne kwasy fulwowe i huminowe oraz pH 7,7 o właściwościach alkalizujących. Wody z wysokim poziomem pH pomagają regulować poziom kwasu moczowego w organizmie, działają zasadowo na soki żołądkowe, zmniejszając uczucie nadkwasoty i zgagi, znajdują zastosowanie w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w przewlekłych zapaleniach pęcherzyka żółciowego, w chorobach dróg żółciowych, dnie moczanowej, cukrzycy, kamicy nerkowej.

Organizm dąży do homeostazy i próbuje samodzielnie regulować równowagę kwasową. My oczywiście możemy mu w tym pomóc i przyśpieszyć ten proces.

Homeostaza kwasowa odbywa się na kilku poziomach – przed kwasicą bądź zasadowicą chroni nas kilka układów buforowych – wewnątrzkomórkowych systemów wyłapujących nadmiary kwasów przez wiązanie ich chemiczne. Do wyrzucania tego nadmiaru używamy płuc, – wydychany dwutlenek węgla jest jednym z wyników tego wiązania – oraz nerek.

Nadmiar kwasów pochodzących z kwaśnej diety usuwamy również z moczem. Ponadto detoksykujące kwasy huminowe oczyszczają organizm z nadmiaru toksyn i skutecznie neutralizując wolne rodniki, które są przyczyną wielu chorób m.in. zmian nowotworowych

Zachęcamy do przetestowania Fulvici właśnie pod kątem wsparcia organizmu w procesie homeostazy kwasowej.

Na zdrowie.

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.